Utilizările uleiului esenţial de lavandă pentru sănătate

Uleiul de lavandă este,probabil,cel mai bine cunoscut pentru calităţile sale relaxante,dar poate fi de asemenea folosit pentru a curăţa rănile,a trata pielea uscată sau ca remediu contra mătreţii.Află în continuare mai multe utilizări şi beneficii ale acestui ulei.

 Te ajută să ai un somn liniştit

Când ai probleme cu somnul,mirosul calmant si relaxant al uleiului esenţial de lavandă te va ajuta. Doar freca o picătură de ulei pe palme şi apoi netezeşte cu mâinile perna pe care dormi. Parfumul de lavandă te va ajuta să adormi imediat.

Ameliorează simptomele de rinită alergică

Dacă trebuie să te confrunţi cu strănutul,tusea şi nasul înfundat ori de câte ori se încălzeşte vremea,încearcă uleiul esenţial de lavandă ca un remediu natural pentru aceste simptome.Pune o cantitate mică în palme şi treci cu ele peste nas şi gură.

Amelioreaza crampele menstruale

Proprietăţile minunate ale lavandei reduc durerea cauzată de crampele menstruale. Masează abdomenul cu ulei de lavandă amestecat cu ulei de cocos sau aplică pe burtă o compresă fierbinte cu ulei de lavandă şi vei scăpa de crampe.

Tratează acneea

Uleiul esenţial de lavandă,amestecat cu o cremă simplă este un tratament excelent pentru acnee şi coşuri. Acesta va lupta cu bacteriile care cauzează acnee şi de asemenea te va ajuta la echilibrarea producţiei de sebum din piele.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *