Utilizari ale musetelului

Pe lângă mirosul său plăcut şi gustul său aromat, muşeţelul este utilizat pentru tratarea anumitor afecţiuni datorită proprietăţilor sale terapeutice, asemănătoare cu cele ale medicamentelor, dar şi pentru calităţile sale de înfrumuseţare a pielii.

Te ajută să scapi de anxietate

👉Una dintre cele mai la îndemână metode de calmare o reprezintă ceaiul de muşetel, care acţionează precum un sedativ.
👉 Proprietăţile sale au efecte benefice asupra sistemului nervos, fiind de folos în combaterea stresului cotidian.
👉 Poţi lua capsule cu extract de muşeţel sau poţi face inhalaţii cu uleiul obţinut din plantă.

Reduce durerea

👉 Muşeţelul calmează durerile şi reduce infecţiile.
👉 Acesta poate fi folosit sub formă de ulei, aplicat direct pe piele, combatând cu succes migrenele şi osteoartrita sau sub formă de ceai, împotriva durerilor menstruale.

Deschide nuanţa părului

👉 Şamponul conceput pentru fiecare culoare de păr în parte nu este o idee de marketing, este chiar indicat.
👉 Pudra de muşeţel este adăugat în produsele destinate îngrijirii părului deschis la culoare, blond, reuşind să deschidă nuanţa cu unul sau două tonuri.

Calmează iritaţiile pielii

👉 Remediile pe bază de muşeţel sunt folosite pentru tratarea inflamaţiilor şi hidratarea pielii. Eczemele, mâncărimile sau arsurile pielii se vindecă mai repede cu ajutorul cremelor cu muşeţel decât a celor pe bază de hidrocortizon.

Reglează digestia

👉 S-a demonstrat că extractul de muşeţel poate fi folosit în ameliorarea anumitor afecţiuni ale stomacului, precum ulcerul sau sindromul de intestin iritabil, deoarece este un antiacid  gastric foarte eficace.
👉 De asemenea, o altă modalitate de a te putea bucura de proprietăţile muşeţelului este aceea de a-l introduce in dietă, sub formă de flori, adăugate la salate

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *