Tocanita de vitel cu dovleac

Tocanita de vitel cu dovleac

Ingrediente

👉 1 kg carne de vitel
👉 1 felie de dovleac
👉 500 g ciuperci
👉 1 ceapa,
👉 1 ardei gras
👉 1 lingurita cu faina
👉 1 paharel cu vin rosu
👉 1 lingura cu pasta de tomate
👉 1 lingura cu untura
👉 1 crenguta de rozmarin
👉 2-3 cani cu supa de carne sau legume
👉 1 lingurita rasa cu chimion
👉 unt
👉 sare
👉 piper

Mod de preparare

👉 Unge felia de dovleac cu unt si coace-o la cuptor, la foc moderat.
👉 Intre timp, spala bine carnea de vitel, tai-o cubulete, condimenteaz-o si rumeneste-o in untura topita.
👉 Adauga ceapa tocata marunt si ciupercile taiate felii.
👉 Cand ciupercile s-au patruns bine, presara faina.
👉 Dupa un minut, toarna incetul cu incetul vinul si supa de carne.
👉 Lasa sa dea in cateva clocote, adauga pasta de tomate, ardeiul taiat in fasii, chimionul si un praf de sare si piper.
👉 Acopera si lasa sa scada la cuptor. 👉 Spre final, pune dovleacul taiat cubulete, potriveste de sare si aromatizeaza cu rozmarin.

Pofta buna !

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *