Soluţiile naturale care hidratează pielea uscata de pe coate

Coatele uscate sunt o problemă frecventă pe care majoritatea dintre noi o avem.
👉 Sunt mai mulți factori care pot favoriza uscarea şi hiperpigmentarea pielii din zona coatelor cum ar fi:melasma (petele cauzate de înaintarea în vârstă), deshidratarea, pilulele contraceptive, statul în coate un timp îndelungat, expunerea neprotejată la soare, dar şi psoriazisul ori eczema.
👉 Dacă de pielea feţei şi a mâinilor ne ocupam mereu , nu acelaşi lucru putem spune despre pielea de pe coate, care ddecele mai multe ori o ignoram în ritualul de ingrijire. Din fericire, există câteva remedii care pot repara pielea uscată, crăpată şi hiperpigmentată de pe coate.

Gel de aloe vera

👉 Aplica gelul de aloe vera de două ori pe zi pe coate si vei observa cum albeşte în mod natural pielea din această zonă datorita compuşilor din aloe vera, care calmează inflamaţiile la nivelul dermului şi stimulează regenerarea celulară

Bicarbonat de sodiu

👉 Am mai tot vorbit de acest ingredient banal care are numeroase beneficii,tot bicarbonatul de sodiu are proprietăţi exfoliante şi iluminatoare, ajutând la ameliorarea aspectului de coate uscate. 👉 Amestecă o linguriţă de bicarbonat cu puţină apă, cât să se formeze o pasta. Aplică această pasta pe coate, lasă să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă procedura de 2 ori pe săptămână si vei observa cum coatele vor scăpa de pielea aspră , uscata si inestetică.

Suc de lămâie

👉 Stim cat de utile sunt lamaile si ce beneficii au , la fel si sucul de lămâie ajută la uniformizarea culorii pielii de pe coate.
👉 Stoarce o lămâie o şi aplică sucul obţinut pe coate, cu ajutorul unei dischete demachiante,încearcă sa faci acest lucru in fiecare zi si vei observa imbunatatirile coatelor.

Iaurt şi ovăz

👉 Această combinaţie de iaurt cu ovaz are excelente proprietăţi hidratante.
👉 Amestecă în cantităţi egale iaurt şi ovăz, apoi aplică pasta obţinută pe coate. Lasă să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă procesul zilnic şi vei avea coate catifelate şi deschise la culoare.

Turmeric

👉 Acest condiment este benefic pentru numeroase afecţiuni ale pielii, dar are şi proprietăţi antimicrobiene, antivirale şi imunomodulatoare.
👉 Amestecă o linguriţă de pudră de turmeric cu puţină apă, apoi aplică pasta obţinută pe coate. Lasă să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *