Salata de ton cu paste si legume
Ingrediente
👉 1 conserva de ton in ulei
👉 cateva rosii cherry sau 1 rosie mare
👉 1 ardei gras verde
👉 1 ceapa mica
👉 4 role de paste fainoase late
👉 1 morcov
👉 1 lamaie
👉 sare, piper,
👉 ulei de masline
Mod de preparare
👉 Pastele se pun la fiert in apa care fierbe, cu putina sare si 1 lingura de ulei de masline,se fierb conform instructiunilor de pe punga.
👉 Ceapa se taie fideluta,morcovul se taie betisoare,rosiile cubulete sau rondele daca sunt cherry,ardeiul gras se taie felii subtiri.
👉 Cand sunt gata fierte pastele se trec prin jet de apa rece se pun intr-un castron si se amesteca cu legumele taiate.
👉 Se face un sos din: 2 linguri ulei de masline, sare, piper si zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se toarna in castron si se amesteca usor.
👉 Se pune totul pe un platou iar deasupra se pune tonul din conserva si se orneaza cu cealalta jumatate de lamaie.
Pofta buna!