Salata de paste cu sunca si parmezan
Ingrediente
👉 2 dovlecei, feliati
👉 1 vanata taiata rondele
👉 400g rosii cherry sau taiate pe jumatate
👉 5 catei de usturoi
👉 2lg ulei de masline
👉 400g paste (penne sau tagliatelle)
👉 150g sunca feliata
👉 frunze de busuioc
👉 parmezan ras
Mod de preparare
👉 Se incinge cuptorul, legumele feliate se aseaza intr-o tava stropite cu ulei si asezonate cu sare si piper dupa gust, si se lasa la cuptor pentru 35 de minute, amestecand din cand in cand.
👉 Pastele se fierb dupa indicatiile de pe pachet, se scurg pastrand o parte din apa in care au fiert.
👉 In oala in care au fier pastele incingem putin ulei de masline, adaugam usturoiul zdrobit si sunca, rumenim pentru 2-3 minute, adaugam cateva linguri din apa in care au fiert pastele, restul de legume si frunzele de busuioc si mai lasam pe foc pentru 3 minute amestecand continuu.
👉 Salata de paste cu sunca se serveste cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna !