Salată de orez

Ingrediente :

👉 200 g orez cu bob lung
👉 2 conserve ton bucăţi în ulei sau suc propriu
👉 150 g măsline
👉 1 ceapă roşie
👉 10 roşioare cherry
👉 3 ardei graşi, culori diferite

Pentru sos :

👉 sucul unei lămâi
👉 1 lingurita muştar
👉 câteva fire de pătrunjel
👉 1 lingurita seminţe de susan
👉 ulei

Mod de preparare :

Se scoate tonul din conserva si se pune la scurs,iar orezul se pune la fiert în apa cu un praf de sare.Dupa ce s-a fiert orezul se trece rapid printr-un jet de apa rece si se scurge bine.
Ardeii se curaţa si se taie cuburi mici, rosioarele se taie în doua sau în patru, iar ceapa se taie pestisori.Într-un bol de salata, se pun orezul, ardeii, rosioarele, maslinele si ceapa. Se prepara sosul si se toarna peste orez si legume.Se amesteca bine, se verifica gustul de sare.

Salata se asorteaza cu bucaţi de peste deasupra, asezate uniform.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *