Ingrediente :
👉 200 g orez cu bob lung
👉 2 conserve ton bucăţi în ulei sau suc propriu
👉 150 g măsline
👉 1 ceapă roşie
👉 10 roşioare cherry
👉 3 ardei graşi, culori diferite
Pentru sos :
👉 sucul unei lămâi
👉 1 lingurita muştar
👉 câteva fire de pătrunjel
👉 1 lingurita seminţe de susan
👉 ulei
Mod de preparare :
Se scoate tonul din conserva si se pune la scurs,iar orezul se pune la fiert în apa cu un praf de sare.Dupa ce s-a fiert orezul se trece rapid printr-un jet de apa rece si se scurge bine.
Ardeii se curaţa si se taie cuburi mici, rosioarele se taie în doua sau în patru, iar ceapa se taie pestisori.Într-un bol de salata, se pun orezul, ardeii, rosioarele, maslinele si ceapa. Se prepara sosul si se toarna peste orez si legume.Se amesteca bine, se verifica gustul de sare.
Salata se asorteaza cu bucaţi de peste deasupra, asezate uniform.