Ingrediente :
Blat:
👉 4 oua
👉 4 linguri zahar (pudra)
👉 2 linguri ulei
👉 4 linguri faina
👉 un varf lingurita cu praf de copt
👉 coaja de lamaie Finesse
👉 esenta de lamaie
Umplutura:
👉 200 g ciocolata alba
👉 200 ml smantana pentru frisca
👉 visine fara samburi (din compot)
Vom prepara mai intai crema de ciocolata:
👉 Peste ciocolata rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca.
👉 Se pune vasul pe foc mic si fara a da in clocot se fierbe pana ciocolata se topeste.
👉 Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune la congelator pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.
👉 Crema bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.
Intre timp se pun si visinele la scurs.
Blat de rulada:
👉 Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
👉 Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa.
👉 Galbenusurile frecate cu ulei, coaja de lamaie si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
👉 Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor.
👉 Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt.
👉 Scoatem hartia de copt de pe blatul racit si-l punem pe o alta bucata de hartie (sau pe folie alimentara). Peste blat punem crema de ciocolata alba in strat uniform si visine (atat cat vreti).
👉 Rulam blatul cu atentie si-l invelim in hartie, strangand bine hartia la capete. Dam la rece pentru (macar) o ora, apoi se portioneaza.
Pofta buna! 😉