Ingrediente
Pentru aluat
👉 250 g făină
👉 2 linguri ulei
👉 2 gălbenuşuri
👉 sare
Pentru umplutură
👉 100 g caşcaval
👉 500 g carne tocată
👉 1 ou
👉 1 ardei iute
👉 1 ardei gras
👉 1 ceapă
👉 1-2 linguri ulei
👉 1 lingura pesmet
👉 sare
👉 piper
👉 1 legatura pătrunjel verde
Mod de preparare
👉 Se cerne făina şi se amestecă cu 125 ml apă în care s-a dizolvat un praf de sare, uleiul şi gălbenuşurile.
👉 Se frământă un aluat şi se lasă 30 minute.
👉 Ardeiul gras se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe, iar ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt.
👉 Ceapa tocată mărunt se căleşte într-o tigaie încinsă cu ulei.
👉 Se adaugă carnea tocată şi se condimentează cu sare, piper şi ardeiul iute fin tocat.
👉 Se ia de pe foc şi când se răceşte se amestecă cu oul bătut, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi pătrunjelul verde tocat mărunt
👉 Se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se presară cu pesmet, caşcaval ras şi compoziţia de carne.
👉 Se rulează, se pune într-o tavă unsă cu ulei şi se coace la foc potrivit, 40-50 minute.Se serveste calda.
Pofta buna!