Remedii naturale pentru durerea menstruală

Durerea menstruală, cunoscută şi sub numele de crampă menstruală, este mult mai intensă în prima zi din perioada ciclului. Durerea şi disconfortul sunt provocate din cauza întăririi muşchiului uterului, dar nu trebuie să-ţi mai faci griji pentru acele momente. Există câteva remedii naturale care ameliorează intensitatea crampelor.

Sportul

Deşi nu este recomandat să se practice sport în timpul menstruaţiei, totuşi sunt recomandate exerciţiile  uşoare, în scopul de a ameliora crampele. Când mergi pe jos sau dansezi, ţesuturile corpului primesc mai mult sânge – acest lucru duce la eliberarea de endorfine – şi este redusă intensitatea durerii.

Comprese calde

Căldura acţionează asupra muşchilor contractanţi ai uterului, ei fiind principala cauză a crampelor. Pune într-o sticlă de plastic apă fierbinte şi pune-o pe burtă pentru a ameliora durerea.

Ceaiul de muşeţel

Studiile recente au arătat că ceaiul de muşeţel are compuşi chimici care acţionează asupra crampelor menstruale. În plus, are proprietăţi antiinflamatoare naturală. Bea ceai de muşeţel cu o zi înainte de ciclu, apoi continuă să bei zilnic câte o ceaşcă dimineaţa şi una seara.

Modificarea alimentaţiei

Prin schimbarea alimentaţiei, prin adăugarea mai multor legume şi renunţarea la grăsimi ajută la reducerea durerii intensive. În plus, o dietă cu conţinut scăzut de grăsimi ajută în general la reducerea inflamaţiei din organism.

Masaj cu uleiuri esenţiale

Masajul cu uleiuri aromatice esenţiale precum uleiurile esenţiale de lavandă sau salvie ajută la ameliorarea crampelor menstruale. Studiile recente arată că uleiurile parfumate ameliorează durerea. Asigură-te înainte că diluezi uleiul esenţial folosit cu o loţiune neutră.

Sursa:clickpentrufem

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *