🍊 Prăjitură cu portocale 🍊
🍊 Ingrediente🍊
👉 6 ouă
👉 250 g unt
👉 250 g făină
👉 1 praf sare
👉 300 g zahăr
👉 coaja rasă de la 2-3 portocale
👉 100 g fulgi de migdale
👉 zahar vanilat
🍊 Mod de preparare🍊
👉 Se pun într-un bol untul, zahărul şi zahărul vanilat şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă fină şi foarte aromată.
👉 În crema de unt se adaugă ouăle unul câte unul, amestecându-se uşor să nu se taie. După ce s-au încorporat toate ouăle, se pune coaja de portocală şi se amestecă bine.
👉 Se cerne făina şi se încorporează împreună cu fulgii de migdale, uşor să nu se formeze cocoloaşe.
👉 Se tapetează o formă de tartă cu unt şi cu făină şi se toarnă compoziţia în tavă. Se bagă în cuptor la 120 ° C.
👉 După ce s-a copt, se scoate şi se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se serveşte ornată cu felii de portocală.
👉 Se pudrează cu zahăr şi se serveşte la cafea sau ceai.
Pofta buna!