Prăjitură cu glazură de bezea şi nuci

Prăjitură cu glazură de bezea şi nuci

Ingrediente

👉 10 oua
👉 2 cani faina
👉 2 cani zahar
👉 10 linguri ulei
👉 1 praf sare
👉 1-2 pliculete zahăr vanilat
👉 caise din compot
👉 3 linguri cacao

Pentru bezea

👉 4 albuşuri
👉 280 g zahăr

Pentru caramel

👉 150 g miez de nucă
👉 50 g zahăr
👉 50 g zahăr

Pentru ornare

👉 alune de padure
👉 alune in coaja

Mod de preparare

👉 Pentru blat, se bat bine albuşurile cu zahărul.
👉 Separat, se amestecă gălbenuşurile cu uleiul, zahărul vanilat şi un praf de sare, apoi se toarnă peste albuşurile bătute spumă şi se încorporează făina şi cacaua.
👉 Se unge o tavă cu ulei, apoi se toarnă compoziţia de prăjitură. Se lasă la foc potrivit, timp de 30-40 de minute, în cuptorul încins în prealabil la 170˚C. Între timp, se feliază caisele.
👉 Pentru bezea, se bat bine albuşurile cu mixerul, iar apoi se continuă 5-6 minute pe baie de abur, după care se pun deoparte.
👉 După ce s-a rumenit prăjitura, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească. Apoi, se taie în 2 straturi. Se pune primul strat înapoi în tavă, se unge cu jumătate din compoziţia de bezea, se pun feliile de caise, apoi se pune celălat strat de blat, peste care se toarnă restul de bezea. Tava se mai dă 5-10 minute la cuptor.
👉 Între timp, se caramelizează nuca cu zahărul topit în apă. După ce s-a scos tava din cuptor, se pune deasupra miezul de nucă caramelizat şi se taie în bucăţi potrivite. Se ornează cu frunzuliţe de mentă, alune de pădure şi alune în coajă.

Pofta buna!

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *