Prajitura cu fructe confiate de post
Ingrediente
👉 500 g zahar,
👉 500 ml cu apa,
👉 2 pliculete praf de copt,
👉 1 pliculet praf de scortisoara,
👉 2 cuisoare,
👉 faina cat cuprinde pentru un aluat un pic mai consistent decat aluatul de chec (500g)
👉 portocala confiata,
👉 coaja de portocala,
👉 alte fructe confiate
👉 stafide
Mod de preparare
👉 Zaharul se caramelizeaza.Se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul caramelizat.
👉 In acest pas puteti adauga si 2 cuisoare daca doriti o prajitura mai aromata.
👉 Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.
👉 Praful de copt se stinge cu putin otet si se adauga la siropul de zahar ars.
👉 Tot in sirop se adauga si scortisoara pudra.
👉 Se amesteca bine totul. Se adauga faina apoi fructele confiate taiate marunt si stafidele.
👉 Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se coace la 160 de grade pana trece testul cu scobitoarea.
👉 Dupa primele 10 minute de stat la cuptor se aseaza deasupra cu grija restul de fructe confiate taiate bucati.
Pofta buna!