Papricas de pui cu smantana
Ingrediente
👉 800 gr carne de pui
👉 200 de grame de smantana
👉 cat de multa ceapa
👉 2 linguri de ulei
👉 sare , piper
👉 o lingura de boia de ardei dulce
👉 2 linguri de faina
👉 foaie de dafin
👉 verdeata
Mod de preparare
👉 Carnea se pune la prajit in ulei se intoarce pe toate partile.Se scoate apoi si se lasa de-o parte.
👉 In uleiul ramas se pune ceapa maruntita si se lasa la calit pana devine sticloasa.
👉 Se adauga boia-ua de ardei se amesteca bine, se repune carnea in „oala” se adauga apa fierbinte cat sa acoperim toate ingredientele.
👉 Se lasa la fiert pana cand carnea este moale(tot timpul trebuie sa fie destul lichid) apoi cand carnea este aproape fiarta se da focul mic si se lasa sa scada sosul.
👉 Intre timp se amesteca smantana cu faina, se adauga 2 linguri de apa rece si se omogenizeaza bine.
👉 Se toarna peste mancarea care fierbe si se amesteca.
👉 Se mai lasa sa dea in cateva clocote, se condimenteaza cu sare si piper.
👉 Se serveste cu o garnitura potrivita unei mancari cu sos(mamaliguta, piure de cartofi, orez, paste) presarand deasupra verdeata.
Pofta buna!