Papricas de pui cu smantana

Papricas de pui cu smantana

Ingrediente

👉 800 gr carne de pui
👉 200 de grame de smantana
👉 cat de multa ceapa
👉 2 linguri de ulei
👉 sare , piper
👉 o lingura de boia de ardei dulce
👉 2 linguri de faina
👉 foaie de dafin
👉 verdeata

Mod de preparare

👉 Carnea se pune la prajit in ulei se intoarce pe toate partile.Se scoate apoi si se lasa de-o parte.
👉 In uleiul ramas se pune ceapa maruntita si se lasa la calit pana devine sticloasa.
👉 Se adauga boia-ua de ardei se amesteca bine, se repune carnea in „oala” se adauga apa fierbinte cat sa acoperim toate ingredientele.
👉 Se lasa la fiert pana cand carnea este moale(tot timpul trebuie sa fie destul lichid) apoi cand carnea este aproape fiarta se da focul mic si se lasa sa scada sosul.
👉 Intre timp se amesteca smantana cu faina, se adauga 2 linguri de apa rece si se omogenizeaza bine.
👉 Se toarna peste mancarea care fierbe si se amesteca.
👉 Se mai lasa sa dea in cateva clocote, se condimenteaza cu sare si piper.
👉 Se serveste cu o garnitura potrivita unei mancari cu sos(mamaliguta, piure de cartofi, orez, paste) presarand deasupra verdeata.


Pofta buna!

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *