Miel cu rozmarin la cuptor
Ingrediente
👉 800 gr pulpa de miel,
👉 5 fire rozmarin,
👉 4 fire menta,
👉 patrunjel verde,
👉 5 catei usturoi,
👉 ulei de masline,
👉 2 lamai feliate,
👉 800 gr rosii,
👉 2 frunze dafin,
👉 sare, piper
Mod de preparare
👉 Reteta de miel cu rozmarin la cuptor se prepara foarte usor. Pentru a prepara aceasta reteta de miel la cuptor se cresteaza pulpa de miel, apoi se presara cu verdeata tocata marunt, usturoi, sare si piper.
👉 Se ruleaza carnea si se leaga strans cu o sfoara. Se prajeste apoi in ulei incins pe toate partile la foc mare.Se asaza feliile de lamaie intr-o tava, apoi feliile de dafin si putin rozmarin.
👉 Se aseaza carnea de miel, feliile de rosii, se stropeste totul cu ulei si se condimenteaza.
👉 Se adauga si 2 cani de apa.👉 Se acopera tava cu folie de aluminiu, se baga in cuptor incins la 200 grade si se lasa o ora si jumatate.In ultimele 10 minute folia se da jos pentru ca mielul sa se rumeneasca.
👉 Mielul cu rozmarin la cuptor se serveste cald, cu salata de sezon sau cartofi copti.
Pofta buna!