🍪 Fursecuri cu alune🍪
🍪 Ingrediente🍪
👉 150 g margarina
👉 2 linguri miere
👉 5 linguri zahar tos
👉 20 linguri zahar pudra
👉 250 g faina alba
👉 80 g alune prajite nesarate
👉 1 lingura zeama de lamaie
👉 1 lingurita amoniac bicarbonat de amoniu
👉 1 praf sare
🍪 Mod de preparare🍪
👉 Frecam spuma margarina cu zaharul, adaugam mierea, zeama de lamaie, amoniacul si sarea.
👉 Adaugam faina cernuta in prealabil, amestecam bine pana obtinem un aluat omogen.
👉 Din acest aluat luam o bucata ceva mai mare decat o aluna, din care facem o biluta. Asa procedam pana pana terminam tot aluatul.
👉 Punem pe o furculita cate o biluta, pe care o introducem intr-un vas cu apa ca s-o umezim, apoi o tavalim in zahar pudra si prin alune pisate.
👉 Cautam sa le apasam usor cu degetele, pentru a se putea prinde alunele.
👉 Le dam o forma de disc, eventual le putem apasa usor cu furculita si le asezam in tava tapetata cu hartie pentru copt.
👉 In cuptorul incins moderat, lasam tava aproximativ 10 minute, pana capata o culoare aurie frumoasa.
👉 Daca dorim dupa ce am format fursecurile, le putem un unge deasupra cu putina apa, presaram zahar pudra si alune pisate, capatand un aspect mai placut.
Pofta buna!