Fistic , beneficii si proprietăți

Fisticul sunt semințe comestibile care conțin grăsimi sănătoase, proteine, fibre și antioxidanți.Fisticul nu este doar gustos și distractiv de mâncat, ci și foarte sănătos.

Aceste seminte conțin grăsimi sănătoase și sunt o sursă bună de proteine, fibre și antioxidanți.Acestea conțin mai mulți nutrienți esențiali și pot ajuta la pierderea în greutate și la sănătatea inimii și a intestinelor.

Fisticul are un conținut ridicat de antioxidanți.Fisticul conține mai mulți antioxidanți decât majoritatea altor nuci și semințe. Numai nucile și nucile pecan conțin mai mult.
Dintre nuci, fisticul are cel mai mare conținut de luteină și zeaxantină, ambii fiind antioxidanți foarte importanți pentru sănătatea ochilor.Interesant este că antioxidanții din fistic sunt foarte accesibile în stomac. Prin urmare, sunt mai susceptibile de a fi absorbite în timpul digestiei.

Fisticul are un conținut scăzut de calorii, dar bogat în proteine.Fisticul se numără printre nucile cu cele mai puține calorii.De asemenea, au un raport mai mare de aminoacizi esențiali ⁠fiind elementele de bază ale proteinelor.
Fisticul poate ajuta la scăderea în greutate.Chiar daca este un aliment bogat în energie, nucile sunt printre acestea cele mai multe alimente favorabile pierderii în greutate.
Fisticul este bogat în fibră și proteine, ambele cresc senzația de plin și te ajută să mănânci mai puțin.

Fisticul promovează bacteriile intestinale sănătoase.Fisticul are un conținut ridicat de fibre,acestea
se mișcă prin sistemul digestiv în cea mai mare parte nedigerate, iar unele tipuri de fibre sunt digerate de bacterii bune în intestin, acționând ca prebiotice.
Fisticul este delicios și distractiv de mâncat.Fisticul poate fi savurat într-o varietate de moduri.Acestea includ o gustare, o garnitură de salată sau o topping de pizza sau chiar la coacere, adăugând o frumoasă culoare verde sau violet la diferite deserturi și feluri de mâncare.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *