Cum scapi de mirosul neplăcut din maşina de spălat

Indiferent dacă observi sau nu mirosuri neplăcute din maşina de spălat rufe, reţine că este important să o dezinfectezi periodic.Pentru acest lucru, poţi folosi ingrediente pe care le ai în bucătărie.

Oţetul şi bicarbonatul, aliaţi de nădeje

👉În timp ce oţetul dizolvă depunerile de calcar, bicarbonatul ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute şi a bacteriilor.
👉In 2 litri de apă fierbinte adaugă 1 cană cu oţet şi toarnă amestecul în cuva maşinii de spălat. Lasă 10 minute să acţioneze, după care porneşti un program scurt. 👉O altă opţiune este să pui 1 pahar cu oţet direct în maşina de spălat, după care să adaugi 1 lingură de bicarbonat, după care porneşti un program scurt.

Alte sfaturi de care să ţii cont

👉 După fiecare spălare, ţine deschisă uşa maşinii pentru ca aerul să intre, prevenind astfel formarea mucegaiului.
👉 Urmele negre de pe sertarul maşinii de spălat sunt un semn că s-a format mucegaiul. Săptămânal sau lunar, sertarul trebuie curăţat cu apă caldă şi detergent de vase.
👉 De asemenea, poţi ţine sertarul un sfert de oră în apă şi oţet. Pentru a curăţa spaţiile greu accesibile, foloseşte o periuţă de dinţi pe care nu o mai foloseşti.
👉 Cuva poate fi curăţată şi cu suc de lămâie. Se toarnă 1 cană cu suc de lămâie în cuvă şi se porneşte un program scurt de spălare.
👉 Rufele nu trebuie ţinute prea mult în cuvă după terminarea programului de spălare.
👉 Maşina de spălat nu trebuie sa stea într-un loc umed.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *