Cum sa-ti dai seama rapid daca un ou este proaspat

Ouale sunt alimente perisabile si de accea trebuiesc consumate proaspete,iata ce metode sa aplici pentru a afla prospetimea oului.

👉 Puneți un ou într-un pahar cu apă și acesta plutește, înseamnă că oul nu este foarte proaspat. Daca acesta se scufunda insa, inseamna ca este un ou proaspat.

👉 O altă modalitate simplă de a-ți da seama dacă un ou este stricat este să îl spargi într-o farfurie.Dacă oul nu se împrăștie prea tare și gălbenușul rămâne intact, atunci oul este proaspăt. Dacă albușul și gălbenușul se împrăștie pe toată farfuria, iar gălbenușul se dispersează complet, ar fi mai bine să arunci oul.

👉 Fierbe oul,dacă îl fierbi, îl tai în jumătate și vezi că gălbenușul este în centru și că există un spațiu mic plin cu aer, înseamnă că oul este încă bun.Dacă gălbenușul este mai aproape de coajă și există mult aer în el, oul nu mai poate fi mâncat.

👉 Agita oul, dacă în interior conținutul nu se mișcă dintr-o parte în alta, înseamnă că oul este proaspăt.Dacă simți că gălbenușul se deplasează cu ușurință, înseamnă că în interiorul produsului a pătruns aer, iar acesta s-a stricat.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *