Cum sa scapi şi să previi durerile de cap, fără să iei medicamente

Durerea de cap reprezintă o problemă reală, pe care am experimentat-o fiecare dintre noi.De cele mai multe ori, medicamentele ne pot fi de ajutor, însă în cazul durerilor uşoare şi moderate, remediile naturale pot fi mai potrivite.
Ele pot să apară din cauza mai multor factori, precum: stres, schimbări meteorologice, săritul peste mese, lipsă de somn, deshidratare, consum de alcool sau probleme neurologice. De regulă, durerile răspund la tratamentele medicamentoase, luate cu prescripţie medicală, însă pentru a le preveni şi pentru a evita ca ele să se agraveze, poţi încerca şi aceste recomandări.

Exerciţiile fizice

Când transpiri, corpul tău eliberează endorfine, dopamină şi noradrenalină, toate aceste substanţe care contribuie la starea de bine şi la combaterea durerilor.Poţi lua în considerare yoga, o modalitate de mişcare uşoară, care îmbunătăţeşte flexibilitatea, contribuie la combaterea stresului şi este eficientă în tratarea migrenelor.

Odihna mai multă

Lipsa de somn poate duce la oboseală, dispoziţie proastă, memorie defectuoasă, sistem imunitar slăbit şi lista poate continua.. De asemenea, cei care experimentează o calitate slabă a somnului se pot confrunta frecvent cu dureri de cap. Dacă şi tu ai această problemă, încearcă să dormi mai mult si sa limitezi consumul de cofeină.

Adaugă magneziu în dietă

Mai multe studii au arătat că magneziul poate ajuta în prevenirea migrenelor. Suplimentele cu magneziu pot fi opţiuni bune, însă înainte de a le lua, trebuie să discuţi cu medicul tău. De asemenea, poţi creşte aportul de magneziu prin consumul de alimente bogate în acest mineral, precum: fasole neagră, spanac, migdale, cacao, mazăre sau banane.

Consumă apă

Există o mulţime de motive datorită cărora oamenii sunt încurajaţi să consume apă.Apa reglează temperatura corpului, ne ajută să avem o piele strălucitoare şi poate fi un remediu util în combaterea migrenelor.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *