Cum să cureți corect fierbătorul electric de apă

Fierbătorul electric este un aparat ușor de folosit, în special când te grăbești și nu ai timp să încălzești apă pentru ceai sau pentru cafea dar din cauza depunerilor de calcar, curățarea sa poate părea dificilă.Iata cateva metode cu ajutorul cărora vei avea cel mai curat fierbător electric.

Pentru a scăpa de aceste depuneri de calcar, din interiorul aparatului, vei avea nevoie de un compus acid – fie oțet, fie suc sau sare de lămâie sau suc de tip cola. 

Dacă ai la îndemână oțet alb distilat, adaugă părți egale de apă și oțet în aparat, până când se umple pe jumătate. Se aduce la fierbere și se lasă apa fiartă cu oțet să acționeze în aparat timp de 15 sau 20 de minute. După acest timp, se toarnă amestecul și se clătește fierbătorul. Dacă mai există urme de calcar în interiorul aparatului, se îndepărtează cu ajutorul unui burete. 

O altă modalitate de a curăța acest aparat este să folosești sare de lămâie. Umple aparatul cu apă, până la jumătate, si după ce fierbe, adaugă o lingură cu sare de lămâie. Lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi toarnă apa și clătește.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *