Dupa cum știm bananele sunt probabil printre cele mai consumate fructe , sunt sanatoase si gustoase , de altfel si cojile de banane pot fi cobsumate si folosite,iata cum ne pot ajuta cojile:
Albește-ți dinții cu coji de banane
👉 Îți albi dinții în mod natural dacă îi freci în mod regulat cu interiorul unei coji de banană.
👉 Pur și simplu trebuie să zâmbești larg, apoi să folosești coaja pe post de periuță de dinți. Fă acest lucru în fiecare zi, o dată pe zi, timp de o săptămână ca să observi diferența.
Tratezi acneea cu coajă de banană
👉 Există numeroase tratamente naturale ale acneei și nu strică să-l încerci și pe acesta.
👉 Este de ajuns să masezi zona afectată cu interiorul unei banane în mod regulat și în timp coșurile vor dispărea.
Tratezi ciupiturile de insecte
👉 Cele mai multe ciupituri de insecte se umflă, se înroșesc și îți dau mâncărimi neplăcute.
👉 Le poți vindeca rapid cu o coajă de banană, pe care o masezi direct peste zona afectată. Senzația de mâncărime dispare, iar ciupitura se vindecă mai repede.
Tratezi negii cu coaja de banană
👉 Ca să îndepărtezi un neg neplăcut, este de ajuns să îl ‘pansezi’ cu o bucățică de coajă de banană (cu interiorul acesteia direct pe neg).
👉 Schimbă coaja de banană folosită de trei ori pe zi, iar într-o săptămână sau două negul va dispărea.
Ceaiul din coji de banane este un bun somnifer
👉 Într-un litru de apă fiartă se pune o banană sau cojile a două banane pe care le lăsăm să fiarbă timp de 10 minute.
👉 Ceaiul obţinut se bea seara, deoarece are efecte relaxante şi te va ajuta să ai un somn odihnitor.
Coji de banane în loc de crema pentru pantofi
👉 Se pare că interiorul cojii de banană poate să fie o alternativă foarte bună pentru a lustrui pantofii din piele.
👉 Trebuie să masezi pantofii cu această parte a cojii, după care să-i ştergi bine cu o cârpă moale.
Cojile de banane frăgezesc carnea
👉 Înainte de a pune carnea la cuptor apelează la un truc pentru a te asigura că vei obţine o friptură suculentă şi fragedă.
👉 Adaugă în tavă o banană întreagă sau doar coaja ei, alături de carne şi celelalte ingrediente, după care se introduc toate la cuptor.