Cum poti folosi cojile de ouă

In mod normal aruncam cojile de oua la gunoi dar stiti cat de utile sunt aceste coji? Haideti sa vedem cateva exemple si cum ne pot fi de folos cojile:

👉 Masca facială: Cojile de ou se piseaza până ce devine o pudră fină si se amestecă cu albuș. Se întinde uniform pe faţă şi se lasă să acţioneze până ce se usucă complet după care se îndepărtează cu apă caldă. Are efect nutritiv.
👉 Desfundă ţevile: Se pun câteva coji de ou în sitele scurgerilor de la bucătărie. În momentul în care acestea alunecă pe ţevi le desfundă.
👉 Ţine insectele la distanţă cu cojile de ouă: Câteva coji de ou zdrobite şi puse pe lângă plantele din grădină reuşesc să ţină insectele dăunătoare la distanţă, iar plantele se dezvoltă sănătos.
👉 Înlocuieşte detergentul de vase: Amestecă pudra obţinută prin măcinarea cojilor de ou cu un pic de apă. Vei obține un excelent produs de spălat vasele.
👉 Îndepărtează petele de cafea şi ceai: Ceaiul şi cafeaua ne pătează adesea cănile sau recipientele în care le preparăm. Cu pudra obţinută din măcinarea cojilor de ou putem scapa rapid de aceste pete. Se freacă vasele pătate cu pudră de ou şi un pic de apă.
👉 Supliment alimentar pentru pui şi găini: Cojile de ou se sparg în bucăţele cât mai mici şi se amestecă cu mâncarea pentru păsări. Reprezintă o bună sursă de hrană, calciu şi fier.
👉 Folosite ca produs de curăţat: Cojile de ou nu sunt toxice şi constituie un produs perfect pentru curăţare.Ia câteva coji de ou şi pune-le la măcinat. Cu praful obţinut freacă tăvile şi tigăile.
👉 Albeşte hainele cu cojile de ouă: Dacă vrei să scapi de tenta gri a hainelor albe pune câteva coji de ou zdrobite într-un săculeţ de plasă pe care îl introduci în maşină atunci când speli hainele.
👉 Fertilizează pământul: Mărunțește cojile de ou şi aruncă-le în grădină atunci când vrei să fertilizezi pământul. Calciul şi mineralele conţinute în cojile de ou vor face minuni pentru grădina ta.
👉 Poţi trata iritațiile pielii: Pune coaja de la un ou într-un pahar cu oţet de mere şi lasă câteva zile până când se dizolvă complet. Cu un tampon de vată înmuiat în această compoziţie tapotează zonele cu probleme.
👉 Poţi îndulci cafeaua: Coaja de ou măcinată se adaugă în cafea când o prepari. În acest fel vei avea o cafea mai puţin amară şi folosi mai puţin zahăr pentru a o îndulci. Zaţul rămas poate fi utilizat ca îngrăşământ pentru plante.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *