Clătite aperitiv cu brânză şi şuncă

Clătite aperitiv cu brânză şi şuncă

Ingrediente

👉 3 ouă
👉 50 ml ulei
👉 1 praf sare
👉 150 ml lapte
👉 200 ml apă minerală
👉 300 g făină

Pentru umplutură
👉 200 g telemea de vacă
👉 50 g unt
👉 100 g şuncă de Praga
👉 2-3 fire de pătrunjel sau de ţelină

Mod de preparare

👉 Se desfac ouăle într-un bol şi se bat cu un praf de sare.
👉 Se adaugă uleiul amestecându-se continuu.
👉 Se adaugă laptele călduţ şi se bat bine 3-4 minute.
👉 Separat, se cerne făina şi se adaugă în compoziţia de ouă, amestecându-se să nu facă cocoloaşe.
👉 Compoziţia se subţiază cu apa minerală atât cât să capete consistenţa smântânei.
👉 Într-un bol, se rade telemeaua de vacă şi se amestecă cu untul moale.
👉 Crema de brânză se lasă la temperatura camerei, ca să se poată întinde pe clătite.
👉 Se feliază şunca de Praga în felii subţiri.
👉 Se pun în tigaie câteva picături de ulei şi se prăjesc clătitele.
👉 După ce s-au prăjit, se lasă câteva minute la rece, apoi se umplu cu crema de brânză şi cu şunca de Praga.
👉 Se rulează, se aşază pe frunze de salată verde şi se ornează cu telemea rasă şi frunze de pătrunjel.

Pofta buna!

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *