Clătite aperitiv cu brânză şi şuncă
Ingrediente
👉 3 ouă
👉 50 ml ulei
👉 1 praf sare
👉 150 ml lapte
👉 200 ml apă minerală
👉 300 g făină
Pentru umplutură
👉 200 g telemea de vacă
👉 50 g unt
👉 100 g şuncă de Praga
👉 2-3 fire de pătrunjel sau de ţelină
Mod de preparare
👉 Se desfac ouăle într-un bol şi se bat cu un praf de sare.
👉 Se adaugă uleiul amestecându-se continuu.
👉 Se adaugă laptele călduţ şi se bat bine 3-4 minute.
👉 Separat, se cerne făina şi se adaugă în compoziţia de ouă, amestecându-se să nu facă cocoloaşe.
👉 Compoziţia se subţiază cu apa minerală atât cât să capete consistenţa smântânei.
👉 Într-un bol, se rade telemeaua de vacă şi se amestecă cu untul moale.
👉 Crema de brânză se lasă la temperatura camerei, ca să se poată întinde pe clătite.
👉 Se feliază şunca de Praga în felii subţiri.
👉 Se pun în tigaie câteva picături de ulei şi se prăjesc clătitele.
👉 După ce s-au prăjit, se lasă câteva minute la rece, apoi se umplu cu crema de brânză şi cu şunca de Praga.
👉 Se rulează, se aşază pe frunze de salată verde şi se ornează cu telemea rasă şi frunze de pătrunjel.
Pofta buna!