Chiftelute de cartofi
Ingrediente
👉 1 kg de cartofi
👉 1/2 salata verde mare sau 1 mai mica
👉 1 fir de ceapa verde
👉 1 lingurita boia de ardei dulce
👉 sare
👉 piper
👉 faina
👉 ardei iute
👉 faina
👉 ulei pentru prajit
Mod de preparare
👉 Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, dupa ce au fiert de pasteaza putin si se lasa la racit.
👉 Salata se toaca de un deget si se opareste 1 min in apa clocotita cu sare dupa care se pune la scurs.
👉 Intr-un bol se pune firul de ceapa verde tocat rondele, 1 lingurita pasta de ardei, piper, sare si salata verde.
👉 Se adauga cartofii si se amesteca sa se omogenizeze ingredientele.
👉 Se ia apoi cu lingura aluat de chiftelute si in palma se formeaza chiftelutele de cartofi.
👉 Se pune pe o planseta pe care s-a presarat faina.Inainte sa se prajeasca in ulei se dau bine pe ambele parti cu faina.
👉 Se prajesc cam cate 3-4 minute pe fiecare parte la foc mediu.
👉 Se servesc simple sau ca si garnitura pentru diferite fripturi.
Pofta buna !