Bicarbonat de sodiu pentru afte

Cavitatea bucală este expusă mereu iritaţiilor. Astfel, la nivelul mucoaselor, se pot dezvolta formaţiuni patologice care generează o stare de disconfort. Aftele bucale sunt caracterizate de mici formaţiuni rotunde şi dureroase, care se pot ulcera. 

Aftele sunt greu de suportat atunci când îşi fac apariţia în cavitatea bucală. Dureroase şi neplăcute, apar din cazua stresului, alimentaţiei sau a oboselii.
Se caracterizează prin răni deschise care se formează în interiorul gurii, de obicei, pe interiorul buzei, pe obraji sau pe suprafaţa limbii. Pot fi prevenite şi tratate cu leacuri naturiste, dar şi prin menţinerea unei igiene riguroase,cum ar fi

Apa sărată curăţă rănile 

Apa cu sare curăţă şi deshidratează rănile, ameliorând durerea şi arsurile provocate de aftele bucale. Într-un pahar cu apă caldă se pune o linguriţă de sare şi se amestecă bine pentru a se omogeniza. Se clăteşte gura cu amestecul obţinut. Apa sărată nu se înghite.

Bicarbonat de sodiu, pentru dezinfectare 

Bicarbonatul de sodiu poate înlocui sarea pentru a clăti cavitatea bucală în cazul aftelor. O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o ceaşcă cu apă caldă ameliorează durerea şi neutralizează acizii din gură care irită şi inflamează ţesuturile.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *