Beneficiile otetului de mere

Otetul de mere este benefic pentru sănătate, dietă şi frumuseţe.Pe lângă beneficiile sale digestive puternice, acesta are nenumărate alte proprietăţi.Iata care sunt beneficiile otetului de mere:

Îmbunătăţeşte digestia

Încercaţi să beţi o linguriţă de oţet de mere cu puţină apă înainte de mese. Gustul acru va stimula secreţia de salivă şi de sucuri digestive care reduc mâncarea la elementele componente.

Oțetul de mere slăbește

Ajută la slăbit. Nu are un efect asupra procesului de slăbire, însă atunci când e consumat înainte de mese (1-2 linguriţe în puţină apă), grăbeşte apariţia sentimentului de saturare.

Oțetul de mere pentru piele

Calmează arsurile solare. Adăugaţi o cană de oţet de mere într-o baie cu apă călduţă pentru a calma pielea iritata.

Păstrează prospeţimea fructelor

Otetul de mere opreşte oxidarea fructelor cum ar fi merele, avocado şi alte fructe.Pune câteva picături pe partea expusă a fructului şi acoperă cu folie transparentă.

Curăţă pielea

Datorită proprietăţilor antimicrobiene, oţetul de mere este o soluţie bună de curăţare a pielii. Pur şi simplu pune puţin într-un bol cu apă călduţă şi spală-te apoi pe faţă pentru a elimina impurităţile.

Oțetul de mere pentru dantură

Păstrează dinţii sănătoşi. Aceleaşi proprietăţi antimicrobiene îl fac bun şi ca apă de gură, pentru că omoară bacteriile cauzatoare de carii. Adăugaţi o lingură în jumătate de pahar de apă şi clătiţi dinţii. Clătiţi apoi bine cu apă. Nu exageraţi şi nu îl lăsaţi prea mult în gură pentru că va ataca smalţul.

Oțetul de mere pentru păr

Face părul strălucitor. Adăugaţi o linguriţă de oţet de mere la o cană cu apă. Folosiţi acest amestec să clătiţi părul după ce folosiţi şampon şi veţi remarca o strălucire deosebită.

Oțetul de mere în salate

Bun în salate. Pur şi simplu amestecaţi-l cu ulei de măsline extra virgin şi mirodenii uscate pentru un plus de aromă.

Otetul de mere pentru curatenie

Oţetul de mere este, în esenţă, acid acetic, care are un efect important antimicrobian. Aşadar, puteţi renunţa la o parte din produsele de curăţare chimice.

Tonic facial

Oțetul de mere combate acneea în mod natural. Are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale capabile să elimine bacteriile care cauzează coșurile.

Deodorant natural

Aceleași șervețele tratate cu oțet pot fi folosite și ca deodorant pentru subraț. Efectele antiseptice ale oțetului previn dezvoltarea bacteriilor la subraț și apariția mirosurilor neplăcute.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *