Beneficiile mierei

Mierea este unul dintre cele mai simple modalităţi de a-ţi proteja corpul. Are beneficii uriaşe pentru sănătatea ta, aşa că îţi recomandăm să o foloseşti în loc de zahăr. Iată cateva beneficii importante:

Îţi stimulează sistemul imunitar

Este plină de vitamine,minerale şi enzime care îţi protejează corpul de bacterii şi stimulează sistemul imunitar.Adaugă 1–2 linguriţe de miere în apă caldă în fiecare zi,alături de suc proaspăt de lămâie şi un praf de scorţişoară.

Te ajută să slăbeşti

Bea apă caldă cu lămâie şi miere dimineaţa,pe stomacul gol. Este o metodă eficientă de detoxifiere a ficatului si de a slabi.

  Calmează indigestia

Proprietăţile anti-septice ale mierii reduc aciditatea din stomac şi uşurează digestia.Ia o linguriţă de miere înainte de fiecare masă.

Îţi creşte nivelul de energie

Zaharurile naturale din miere reprezintă o sursă sănătoasă de calorii şi energie pentru corpul tău.

Îţi ajută pielea

Datorită proprietăţilor anti-microbiene şi anti-fungice,mierea este excelentă pentru pielea ta. Aplică un strat subţire de miere pe zonele afectate ale pielii şi lasă sa actioneze peste noapte. Spală bine dimineaţă şi foloseşte în mod regulat.

Alte beneficii:

👉 Are efecte anti-inflamatorii, motiv pentru care este indicată pentru a reduce simptomele ușoare ale alergiilor sezoniere. Mierea conține cantități mici de polen, iar dacă organismul este expus la cantități moderate, ea poate declanșa un răspuns imun al organismului care produce anticorpi la polen. Pe viitor, după expunerile repetate la polen, organismul uman se va obișnui cu factorii externi și nu va mai reacționa alergic, rezultând astfel un răspuns alergic mai mic.
👉 Este un remediu antitusiv natural ce poate calma durerile în gât provocate de inflamații la nivelul gâtului sau răceli. Are efecte lubrefiante la nivelul pielii și este considerat unul dintre cele mai bune medicamente naturale.
👉 Mierea are efect cicatrizant pentru rănile și arsurile de la nivelul pielii. Ea poate fi aplicată direct pe rană pentru ca aceasta să se vindece mult mai repede, fără durere sau usturime.
👉 Reglează nivelul colesterolului,stim deja faptul că nivelul ridicat de colesterol în organism poate duce la afecțiuni grave. Monitorizarea cantității de colesterol în mod regulat este obligatorie, iar în cazul în care este nevoie de scăderea nivelului de colesterol, acesta poate fi scăzut prin consumul zilnic de miere, nu mai mult de o lingură pe zi.
👉 Previne apariția afecțiunilor osoase Osteoporoza, afecțiunea osoasă cel mai des întâlnită, apare atunci când organismul nu sintetizează în mod optim hormonii estrogeni de care are nevoie pentru fixarea calciului în oase. Consumul de miere ajută la prevenirea osteoporozei deoarece ajută corpul uman să sintetizeze cantitatea de hormoni de care are nevoie.

Proprietăți terapeutice ale mierii de albine:

👉 Antibacterian
👉 Antibiotic
👉 Antiinflamator
👉 Bio-stimulator
👉 Anti-carii
👉 Curativ
👉 Depurativ
👉 Emolient
👉 Energetic
👉 Laxativ
👉 Imunostimulent
👉 Nutritiv
👉 Regenerativ pentru țesutul cognitiv

Important: mierea este un aliment care trebuie întotdeauna consumat cu măsură, strict pentru gust, nu ca și aliment de bază.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *