Beneficiile fructelor goji

Fructele goji au un gust dulceag, iar în compoziția lor se găsesc o serie de substanțe nutritive benefice pentru sănătate.
👉Ceea ce este unic la fructele goji este că acestea conțin antioxidanți specifici numiți polizaharide, despre care specialiștii susțin că joacă numeroase roluri importante odată ce ajung în organism.
👉 În compoziția fructelor goji există mulți compuși bioactivi care se disting prin efectul lor antioxidant.
👉 Printre nutrienții cei mai importanți se numără carbohidrații , fibrele dietetice, proteine și grăsimi.
👉 În plus, fructele goji sunt o sursă importantă de micronutrienți, precum minerale și vitamine (fier, calciu, sodiu, vitaminele A și C).
👉 Compușii fenolici, polizaharidele și carotenoizii sunt componente ale acestor fructe care aduc cele mai mari beneficii organismului.
👉 Fructele goji țin la distanță răcelile datorită conținutului de vitamina C, însă acestea au și alte beneficii pentru sănătate, dacă sunt consumate cu regularitate.

Iata cateva beneficii:

Susțin imunitatea

Aceste fructe sunt folosite în medicina tradițională chineză pentru protecția organismului împotriva infecțiilor, dar și pentru stimularea imunității.

Mențin sănătatea ochilor

Fructele goji susțin sănătatea oculară și scad riscul de apariție a degenerescenței maculare, o afecțiune care afectează vederea.

Favorizează creșterea nivelului de energie

Extractul sau sucul obținut din fructele goji crește nivelul de energie din corp și redă starea de bine.

Susțin procesul de slăbire

Fructele goji pot fi consumate și în diete, deoarece susțin organismul în procesul de slăbire. În primul rând, acestea conțin fibre care controlează nivelul glicemiei și apetitul, menținând senzația de sațietate mai mult timp.

Îmbunătățesc aspectul pielii

Datorită conținutului de betacaroten, fructele goji susțin sănătatea pielii. Betacarotenul îmbunătățește aspectul pielii, reduce iritațiile, combate efectele nocive ale radiațiilor UV și luptă împotriva îmbătrânirii premature a pielii.

Sunt bogate in minerale si vitamine

Fructele conțin minerale precum fier, calciu, cupru, magneziu, seleniu, dar și vitamina A, B, B2, B6 și acizi grași nesaturați, antioxidanți, fitosteroli și fenoli.

Cel mai simplu mod de a consuma aceste fructe este de a le include în diverse preparate coapte precum biscuiți și batoane sau în combinație cu iaurt sau în cerealele cu lapte.

Le poți consuma, de asemenea, rehidratate. Tot ce trebuie să faci este să le înmoi în apă caldă pentru câteva minute.

Contraindicații

Chiar dacă este un superaliment, există și situații în care fructele goji nu sunt indicate ori sunt recomandate în doze extrem de mici. Ar trebui să te consulți cu medicul tău în privința consumului de goji dacă ai tensiune arterială scăzută, dacă ești însărcinată sau alăptezi.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *