Beneficii zahăr de cocos

Zahărul de cocos reprezintă o alternativă sănătoasă pentru zahărul rafinat, deoarece conţine minerale şi antioxidanţi importanţi pentru organismul tău. Cu un conţinut scăzut de fructoză dar şi un indice glicemic scăzut, zahărul de cocos este alegerea ideală pentru alimentaţia zilnică.Iata cateva exemple de beneficii ale zaharului de cocos.

🥥Bogat în substanţe nutritive🥥

Spre deosebire de zahărul rafinat, zahărul de cocos este bogat în nutrienţii necesari unei alimentaţii sănătoase.Aceste substanţe nutritive se extrag din palmierul de nucă de cocos şi includ fier, zinc, calciu, potasiu.

🥥Reduce riscul de îngrăşare🥥

Datorită conţinutului scăzut de fructoză, adăugarea zahărului de cocos în alimentaţie reprezintă un risc redus de acumulare de grăsime şi implicit, îngrăşare.

🥥Îmbunătăţeşte circulaţia🥥

Zahărul de cocos are un aport considerabil de fier, ceea ce ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. Astfel, se ajunge la o mai bună oxigenare. De asemenea, fierul contribuie la formarea globulelor roşii din sânge, ceea ce previne anemia, oboseala, durerile musculare şi durerile de cap.

🥥Nu este rafinat🥥

Departe de procesul extins de rafinare, la care este supus zahărul alb, zahărul de cocos este pur și direct din natură.

Spre deosebire de zahărul rafinat, acesta este mai dulce şi de aceea este recomandată o cantitate mai mică. Foloseşte-l la cafea, ceai, prepararea deserturilor sau a smoothie-urilor.

Adaugă zahărul de cocos în alimentaţia ta şi bucură-te de efectele imediate asupra organismului tău. Cu o alimentaţie echilibrată şi bogată în nutrienţi şi vitamine, vei simţi schimbarea imediat.

Important! Din cauză că este mai puțin dulce decât alte tipuri de zahăr și îndulcitori naturali, s-ar putea să te tenteze să îl folosești în cantitate mai mare. Însă ține cont și de faptul că este un îndulcitor foarte nutritiv și, de aceea, ar trebui să îl folosești, cam ca pe orice alt aliment, cu o anumită moderație, în cantități rezonabile, eventual după o discuție cu un medic nutriționist, mai ales dacă ai anumite probleme de sănătate: suferi de diabet sau de alte boli metabolice si boli digestive.

Și totuși, zahărul de cocos conține și fructoză, chiar dacă într-o cantitate mult mai mică, iar acesta se transformă rapid în grăsime. Așadar, nu abuza de acest tip de zahăr, chiar dacă se arată cel mai sănătos dintre toate! Folosește-l cu măsură în îndulcirea băuturilor, precum și ocazional, în prepararea dulciurilor, ca înlocuitor de mare succes al zahărului alb și cu aport nutritiv deosebit!

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *