Uleiul de cocos beneficii pentru sănătate

Uleiul de cocos este considerat un super aliment, bogat în nutrienți și ușor de folosit în cosmetică, bucătărie sau gospodărie.Iata ce beneficii are uleiul de cocos pentru sănătate si ce substanțe nutritive conține:

Contribuie la reglarea metabolismului

Uleiul de cocos conține trigliceride cu lanț mediu de carbon, care stimulează arderile grăsimilor din organism. Lanțurile medii se descompun mai ușor și ajută la creșterea nivelului de energie, arzând grăsimile

Oferă protecție organelor interne

Trigliceridele cu lanț mediu, acidul lauric și acizii grași nesaturați ajută la prevenirea apariției unor afecțiuni cronice. Aceste grăsimi prezente în uleiului de cocos sunt transformate ușor în energie și totodată, previn acumularea grăsimilor dăunătoare.

Susține sistemul imunitar

Uleiul de cocos conține acid lauric, acid capric și acid caprilic, cunoscuți pentru proprietățile antimicrobiene, antifungice, antibacteriene și antivirale. Organismul transformă acidul lauric conținut de uleiul de cocos în laurină, o substanță care luptă contra virusurilor și bacteriilor și stimulează detoxifierea organismului

Îmbunătățește digestia

Uleiul de cocos îmbunătățește tranzitul intestinal și previne apariția unor probleme de stomac sau intestin, precum sindromul de colon iritabil sau arsurile gastrice. Acizii grași saturați, prezenți din abundență în uleiul de cocos, au proprietăți antimicrobiene și ajută la eliminarea unor infecții cu fungi, virusuri sau bacterii care ar putea dezechilibra flora intestinală, cauzând indigestie, reflux gastric sau diaree

Menține sănătatea sistemului osos

Uleiul de cocos ajută la absorbția calciului la nivelul oaselor și al dinților.În plus, previne apariția cariilor, formarea tartrului sau a osteoporozei

Are efect anti-aging

Prin antioxidanții și vitaminele conținute (în special, vitamina A și E), uleiul de cocos are efecte anti-îmbătrânire. Reduce efectele negative ale radicalilor liberi care îmbătrânesc pielea, iar acidul ferulic reduce ridurile, oferă luminozitate și contribuie la menținerea pielii ferme, atunci când uleiul este aplicat direct pe ten.

Protejează pielea

Acizii grași sunt cunoscuți pentru efectele antifungice, antibacteriene și antivirale.Folosirea uleiului de cocos ajută la reducerea micozelor pielii și distruge microbii

Reduce durerile de gât

Uleiul de cocos poate fi folosit cu succes și pentru a trata iritațiile gâtului. Gargara cu ulei de cocos ajută la calmarea iritației, deoarece acizii grași conținuți au efect dezinfectant

Ajută la reducerea grăsimii abdominale

Grăsimea viscerală este foarte periculoasă pentru sănătate, deoarece se formează în cavitatea abdominală, în jurul organelor.Suplimentarea unei diete sănătoase cu ulei de cocos poate ajuta la reducerea grasimii.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.