Ulei de Argan

Daca am tot vorbit despre uleiuri benefice frumusetii vreau sa vorbim inca de un ulei la fel de benefic sau chiar mai mult , acesta este Uleiul de Argan.

Uleiul de argan este un ulei vegetal obţinut din seminţele de argan şi mai este cunoscut sub denumirea de Maroccan Oil deoarece în Maroc se găseşte singura pădure de arbori de argan din lume.
Uleiul de argan contine un procent ridicat de acizi grasi esentiali si fenoli, fiind astfel mult mai rezistent la oxidare fata de uleiul de masline. Pe langa acestea este bogat in vitamina A, vitamina E, caroten, acizi grasi omega 6 si omega 9, cu un important rol antioxidant , ce aduce multiple beneficii sanatatii.
Datorita proprietatilor sale, uleiul de argan este o resursa rara si valoroasa in tratarea numeroaselor probleme de natura cosmetica si medicala. Uleiul de argan este benefic in tratarea pielii uscate, eczemelor, acneei si ridurilor. De asemenea acesta este folosit cu succes in intretinerea si infrumusetarea pielii, parului si unghiilor.
Uleiul de argan este foarte eficient in intretinerea pielii , fiind un compus de baza in produsele destinate ingrijirii acesteia.
Avantajele folosirii pe piele sunt numeroase:
– are proprietati hidratante si microbiene, avand calitati mult mai ample decat o simpla lotiune hidratanta obisnuita
– este mult mai eficient decat alte tipuri de substante hidratante naturale pentru piele, cum ar fi untul de shea sau uleiul de masline, datorita continutului ridicat de acizi grasi
– ajuta la restabilirea ph-ului natural al pielii
– contribuie la estomparea ridurilor si ofera elasticitate pielii
– regleaza eliberarea sebumului in cazul tenului gras
– este util in tratarea pielii uscate
– datorita capacitatii de a neutraliza radicalii liberi are un rol important in tratarea eczemelor si acneei
– are proprietatea de a regenera pielea prin revitalizarea functiilor celulelor, prevenind imbatranirea precoce, cauzata de poluare, fumat, expunerea excesiva la soare, etc.
– prin aplicare de ulei de argan pe unghii, acestea se intaresc, de aceea este recomandat pentru tratarea unghiilor casante
– de asemenea, uleiul ajuta la diminuarea inflamatiilor si iritatiilor pielii
– femeile insarcinate pot aplica pe corp ulei de argan pentru a preveni aparitia vergeturilor
– machiajul pe baza de minerale are tendinta sa usuce pielea. Aceasta problema poate fi evitata prin masarea tenului cu cateva picaturi de ulei de argan inainte de aplicarea machiajului

Supranumit si lichidul de aur de catre expertii in frumusete, uleiul de argan este foarte benefic si pentru par , rezultatele folosirii acestuia, fiind uimitoare.
Uleiul de argan are avantaje clare si de necombatut in trararea si intretinerea frumusetii parului precum:
–  patrunde in porii parului si imbunatateste elasticitatea firului de par
– hidratarea si nutrientii oferiti de uleiul de argan natural contribuie la o crestere sanatoasa a parului
– antioxidantii naturali prezenti in uleiul de argan intaresc firul de par si repara membrana celulara deteriorata a acestuia
– este recomandat in cazul tipului de par dificil de pieptanat, intrucat restabileste netezimea parului,facandu-l usor de pieptanat si coafat
– contine vitamina E, care este o substanta fabuloasa pentru tratarea parului de orice tip
– este o sursa directa de substante nutritive esentiale pentru sanatatea firelor de par si a porilor acestora, gratie continutului bogat de acizi grasi nesaturati, omega-3 si omega-9, care au capacitatea de a trata inclusiv parul casant si firele de par despicate prin consolidarea structurilor proteinelor din componenta parului
– vopsirea poate deteriora parul, facandu-l aspru si cret. Uleiul de argan este indicat si pentru inlaturarea acestor inconveniente, avand calitati superioare fata de uleiul de jojoba
– fara sa determine ingrasarea parului, uleiul de argan hidrateaza, restaureaza luciul si stralucirea firului de par
– uleiul de argan este alegerea potrivita pentru tratarea si repararea parului deteriorat, uscat, afectat de factorii agresivi de mediu si coafarea excesiva.
-Uleiul de argan faciliteaza digestia prin cresterea concentratiei de pepsina in sucul gastric. Acesta contine flavonoide care actioneaza ca un antiinflamator natural atat intern cat si extern
-In mod traditional, uleiul de argan este cunoscut pentru proprietatile sale afrodisiace

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.