Stevia este o plantă cu numeroase beneficii ar trebui să o consumi la începutul fiecărei primăveri. Gustul său puţin acrişor este dat de acidul oxalic.
Persoanele cu artrită sau pietre la rinichi ar fi bine să consume ştevie în cantităţi mici,întrucât acidul oxalic poate agrava aceste afecţiuni. Planta are un gust deosebit la începutul primăverii,dar,o dată cu trecerea timpului,devine amară.Ştevia conţine tanini,principii amare,răşini şi ulei volatil, este extrem de bogată în fosfor,calciu,zinc,mangan,magneziu,fier
şi îmbogăţită cu vitaminele A şi C.Are proprietăţi antibacteriane, antiseptice,
antioxidate pentru organismul tău,este antiglicemică şi antihipertensivă. Te poate ajuta şi in cazul tranzitului,deoarece are efecte depurative,laxative şi purgative.
Dacă vrei să slăbeşti : Ştevia ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge,scade apetitul şi pofta de dulce şi favorizează pierderea kilogramelor în exces.