Sfaturi utile in bucatarie

Intotdeauna au fost binevenite gospodinelor sfaturi utile in bucatarie mai ales daca treaba se simplifica,iata cateva sfaturi utile pe care le poti pune in aplicare:

👉 Pune sare în apa în care se fierb ouăle şi ele nu vor mai crăpa la fiert.
👉 Adaugă fructele pentru compot în apa care deja dă în clocot, ca să le păstrezi savoarea, nu le mai pune la fiert încă de la început, în apa rece.
👉 Pune ulei vegetal în cea de-a doua apă în care fierbi fasolea. Stomacul tău îți va mulțumi pentru asta. Când boabele au fiert, le poți transfera în vasul în care prepari mâncarea.
👉 Infasoara coditele bananelor cu folie de aluminiu pentru a rezista mai mult
👉 Află dacă avocado este bun de mâncat prin desprinderea codiței. Dacă se îndepărtează ușor și vedeți conținutul verde, atunci e momentul perfect să-l consumați.Dacă nu se desprinde, mai trebuie lăsat să se coacă.Dacă se desprinde ușor și conținutul este maroniu, atunci e prea copt și s-ar putea să nu vă placă ce gust are.
👉 Dacă ai uitat de lapte pe aragaz și s-a afumat puțin,adaugă un praf de sare pentru a-i tempera mirosul și gustul de afumat.
👉 Nu tocați verdeața cu cuțitul, fiindcă își va pierde rapid uleiurile esențiale. Rupeți verdeața cu mâinile.
👉 Amestecul dintre oțet și detergent de vase este o soluție universală extraordinară împotriva tuturor tipurilor de murdărie din casă.
👉 Pentru a elimina mirosurile neplăcute din baie, turnați în suport pentru peria de WC puțin detergen.
👉 Sucul de lămâie elimină eficient rugina și alte depuneri de pe ustensilele de bucătărie.
👉 Pentru a șterge praful de pe mobila din lemn folosiți doar cârpe uscate sau șervețele speciale, în nici un caz cârpe umede – ele lasă o mulțime de urme.
👉 Suprafețele cromate pot deveni lucioase din nou dacă le ștergeți cu o bucată de lămâie
👉 Cartofii vor fierbe mai repede și vor avea un gust delicios dacă veți adăuga la fiert puțină smântână.
👉 De multe ori e destul de dificil să razi cașcavalul, căci se lipește de răzătoare.Ungeți-o înainte de asta cu puțin ulei, rezultatul vă va surprinde plăcut.
👉 Verifica daca ouale sunt proaspete cu ajutorul unui bol cu apa – umple un bol cu apa rece si pune ouale in apa. Daca ouale se scufunda catre fundul bolului, atunci ouale sunt proaspete. Pe de alta parte, daca ouale plutesc la suprafata apei, ouale sunt vechi.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *