Risotto cu legume şi carne
Ingrediente
👉 250 g orez cu bobul lung
👉 400 g muşchi de vită
👉 100 g mazăre congelată şi fiartă
👉 150 g morcovi mici
👉 100 g porumb
👉 2 cepe albe
👉 50 g unt
👉 pătrunjel verde
👉 3-4 linguri ulei
👉 300 g ciuperci
👉 sare
👉 piper alb
👉 piper negru
Mod de preparare
👉 Mazărea se trece prin câteva jeturi de apă călduţă.
👉 Se curăţă ceapa şi se căleşte în unt împreună cu ciupercile mărunţite şi cu muşchiul de vită tăiat cubuleţe.
👉 Se adaugă orezul, mazărea, porumbul, morcovii şi dovlecelul tăiat cubuleţe şi se călesc la foc mic.
👉 După câteva minute se adaugă un pahar cu apă clocotită, se condimentează cu sare şi piper, apoi se lasă să fiarbă la foc mic.
👉 Se amestecă uşor să nu se zdrobească legumele.
👉 După ce au fiert, se serveşte în boluri.
👉 Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel verde.
Pofta buna!