Paste cu somon si tarhon
Ingrediente
👉 500 g penne
👉 250 g somon afumat
👉 20 ml ulei de măsline
👉 tarhon proaspăt
Pentru sos
👉 300 ml lapte
👉 200 g brânză rasă
👉 50 g făină
👉 sare
👉 piper
Mod de preparare
👉 Se pune apă cu sare într-o oală și se lasă pe foc până ce dă în clocot. Se adaugă pastele și se toarnă peste ele o lingură de ulei, pentru a nu se lipi între ele. Se fierb în funcție de timpul indicat pe pachet.
👉 Somonul afumat se rupe bucățele. Între timp se prepară sosul de brânză.
👉 Se pune untul la topit într-o cratiță. Când acesta s-a topit se adaugă făina și se amestecă la foc mic.
👉 Treptat, se toarnă laptele, amestecând încontinuu pentru a nu se forma cocoloașe.
👉 Pentru acest lucru se poate folosi un tel. Se lasă să dea în clocot în timp ce amestecăm.
👉 Când sosul devine omogen, se condimentează cu sare și piper și se adaugă brânza.
👉 Se lasă brânza să se topească în amestec.
👉 Se toacă câteva frunze de tarhon proaspăt și se amestecă în sos.
👉 Pastele le scoatem într-o strecurătoare și le lăsăm să se scurgă de apă.
👉 Turnăm sosul de brânză cald deasupra, adăugăm somonul afumat. Decorăm cu crenguțe de tarhon.
Poftă bună!