Lamaia, aliatul tau in curatenie

Lamaile sunt folosite pentru bauturi si mancaruri dar sunt folosite si pentru curatenie. Cateva exemple unde poti folosi o lamaie.
👉 Lamaia este foarte buna pentru curatarea grasimii,stoarce o lamaie si adauga sare dupa care freaca suprafetele cu grasime apoi sterge cu o laveta.
👉 Zeama de lamaie indeparteaza rugina.Suprafetele sau materialele care au fost atacate de rugina, pot fi curatate cu ajutorul sucului de lamaie.In functie de suprafata, poti freca zona respectiva cu o felie de lamaie pe care sa o mai lasi apoi sa actioneze cat este nevoie.
Pentru a intari efectul sucului de lamaie, toarna pe zona cu rugina un praf de sare.Lasa sa mai
actioneze unpic dupa care spala suprafata si clateste-o cu apa.
👉 Zeama de lamaie elimina mirosurile de la scurgere.Daca simti ca din una dintre scurgerile din casa vin anumite mirosuri neplacute, poti rezolva problema imediat.Trebuie sa dai drumul unui jet puternic cu apa fierbinte sa curga dupa care toarna pe scurgere un plic cu bicarbonat de sodiu si apoi zeama de la o lamaie.
👉 Scapa de insecte cu ajutorul cojilor de lamaie.Multi daunatori se feresc de aciditatea lamaii.Pune coji de lamaie in locurile pe unde pot patrunde furnici sau gandaci, pentru a alunga insectele din bucataria ta.
👉 Spalarea cratitelor cu suc de lamaie in combinatie cu bicarbonat de sodiu este foarte buna.
Daca vrei sa scoti petele de pe cratiti si tigai, dar si tacamuri tot ceea ce trebuie sa faci este sa lasi sa actioneze acest amestec cu bicarbonat cateva minute dupa poti spala bine totul.
👉 Lamaia este buna si pentru indepartarea depunerilor de calcar si poate fi folosita cu succes in locul substantelor detartrante.
Asa ca daca vrei sa sa scapi de astfel de depuneri si de mirosurile neplacute, curata chiuveta din bucatarie cu o bucata de lamaie.
👉 Sucul de lamaie poate fi folosit si ca inalbitor,pune cateva picaturi atunci cand pui rufele de culoare alba la inmuiat,actioneaza ca un inalbitor.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *