Faina de cocos – beneficii

Făina de nucă de cocos este obținută din pulpa de nucă de cocos care a fost uscată și măcinată. Este un produs secundar al producției de lapte și ulei de cocos. Folosită în special de persoanele care sunt alergice la gluten sau țin o dietă strictă. Făina de cocos poate fi folosită în preparate sărate, dar și dulci.Făina de nucă de cocos este folosită în mod obișnuit în alimentele fără gluten și fără cereale, cum ar fi brioșele, pâinea și prăjiturile.
Făina de cocos este mai groasă decât făina de grâu și reține mai mult lichid. Pentru că nu conține gluten, aluaturile făcute cu făină de cocos trebuie amestecate mai mult timp.

Informații nutriționale

În comparație cu făina de grâu, făina de cocos are mai multe grăsimi, proteine și fibre. Fierul este principalul mineral prezent în făina de nucă de cocos, ceea ce o face o opțiune bună pentru persoanele care urmează o dietă vegană sau vegetariană și care sunt preocupate de obținerea unei cantități suficiente de fier.

Este important de reținut că, deși multe produse din nucă de cocos conțin cantități mari de grăsimi saturate, făina de nucă de cocos este procesată într-un mod care elimină aceste grăsimi, ceea ce o face mai sigură pentru a fi consumată în mod regulat.

Beneficiile făinii de nucă de cocos

Există beneficii potențiale pentru sănătate în cazul utilizării făinii de nucă de cocos în loc de făină de grâu. Făina de nucă de cocos are un indice glicemic mai mic decât cel al făinii de grâu, ceea ce înseamnă că durează mai mult timp pentru a digera și absorbi carbohidrații din ea. De asemenea, conține mai multe fibre și proteine decât făina de grâu.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *