Cum sa folosesti bicarbonatul de sodiu in curatenie

Dupa cum se stie bicarbonatul de sodiu se foloseste in foarte multe retete dar la fel de bun este si cand vine vorba despre curatenie pentru ca da se poate folosi si pentru acest lucru , iata cateva exemple unde bicarbonatul de sodiu este aliatul perfect:

Bicarbonatul de sodiu pentru baie si bucatarie:

👉 pune bicarbonat de sodiu pe suprafetele care urmeaza sa fie curatate si apoi cu un burete umed si curat incepe sa freci suprafetele dupa care clatesti foarte bine
Pentru curatarea podelelor:
👉 adaugă într-o găleată cu apă călduță 1/2 de cană de bicarbonat de sodiu. Șterge apoi cu mopul.Podelele vor străluci de curățenie și nu vei avea parte de zgârieturi, bicarbonatul fiind un abraziv blând.Nu folosi pe suprafețe lăcuite.
Pentru curatarea pereților:
👉 Poți curată urmele de pe pereți (chiar și cele de creion) dacă pui puțîn bicarbonat pe un burete umed și freci ușor locul pătat.
Pentru curatarea frigiderului:
👉 se face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă.Aplică cu un burete compoziția rezultată pe toată suprafața interioară a frigiderului și las-o să acționeze câteva minute.Șterge cu o lavetă de microfibră udă până se curăță bine soluția.
Pentru curatarea vasului de toaleta:
👉 presară bicarbonat de sodiu în toaletă și lasă-l să acționeze câteva minute, apoi freacă vasul cu ajutorul periei. Dacă nu s-a curățat cum trebuie,repetă procedeul,dar adaugă și oțet
Pentru curatarea oalelor și a tigailor:
👉 pune vasele, oalele și tigăile la înmuiat în apă cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu și detergent de vase si lasă timp de 15 minute. Urmele de grăsime și resturile alimentare se vor îndepărta mult mai ușor. În cazul oalelor și țigăilor cu depuneri greu de îndepărtat, poți folosi ulterior procedurii de înmuire buretele de vase pe care presari bicarbonat de sodiu că agent abraziv, dar care nu zgârie.

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *