Cremă de vanilie cu sos de cireșe

Imi plac foarte mult deserturile cu creme , cu fructe , va prezint si voua un desert delicios cu cirese,iata ce iti trebuie:

🍒 Ingrediente🍒

👉 500 g cireșe
👉 3 linguri cu zahăr
👉 1 pliculeț cu zahăr vanilat Bourbon
👉 500 ml lapte
👉 100 g zahăr alb
👉 4 gălbenușuri
👉 40 g amidon/făină
👉 1 sticluță esență de vanilie
👉 sare

🍒 Mod de preparare🍒

👉 Curăță fructele de sâmburi și pune-le împreună cu zahărul și zahărul Bourbon într-o crăticioară, la foc mic.
👉 Amestecă și dă deoparte când sosul a căpătat consistența dorită.
👉 Pentru cremă, încălzește laptele.
👉 Între timp, freacă amidonul cu gălbenușurile și un praf de sare fină.
👉 Toarnă puțin lapte fierbinte peste crema de gălbenușuri, cât să poți omogeniza amestecul. Apoi, cu atenție, încorporează tot lichidul.
👉 Pune vasul cu cremă la bain-marie și amestecă până aceasta se îngroașă.
👉 Dă deoparte, adaugă esența și lasă să se răcească, apoi dă la frigider. În momentul servirii, pune crema în pahare, deasupra sos de cireșe.

Pofta buna !

admin

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *